Fabrication & builders section. All fabrication posts go here.
XJ/MJ/ZJ/WJ Only projects go here. Questions belong in modified tech.

XJ VHF Upper-Mount

Old 03-15-2014, 06:54 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 93
Default XJ VHF Upper-Mount

Started off 4 weeks ago with a plan to mount the VHF within the center console. After a couple of weeks of staring at the console I finally pulled the plug on that idea, there just isn't anywhere I can put it that won't get in my way.

So after seeing a bunch of nice YJ/TJ/JK/everything but an XJ mounts, finally came up with an idea for an upper mount that will appease my love of hidden wiring. And let me use the mainly free stuff I have laying around.

Used some 3/16 x 4" machine screws with washers and nuts
Cover plate from a 6x6 electrical JB (CSA approved!!)
Two 1x5 Deck ties from HD
Drill and 1/4" bit

Removed the sunglasses / garage door opener holder doors, nothing else has been removed.

Pics are pretty self explanatory, especially to a Cherokee owner! If you have any questions let me know.
Attached Thumbnails XJ VHF Upper-Mount-mount2.jpg  
Attached Images     
TheMiddleMan is offline  
Old 03-15-2014, 06:55 PM
  #2  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 93
Default

Last 3.
Attached Images    
TheMiddleMan is offline  
Old 03-15-2014, 06:57 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 93
Default

Planning on using some flexible tubing coming out the back into the console frame, just to clean it up a bit.

Last edited by TheMiddleMan; 03-15-2014 at 07:00 PM.
TheMiddleMan is offline  
Old 03-16-2014, 06:51 PM
  #4  
CF Veteran
 
Domaas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Oceanside So Cal
Posts: 1,045
Year: 88
Model: Cherokee (XJ)
Engine: 4.0 renix
Default

looks clean. I also mounted mine overhead, but with a CB as well. Was able to hide all the wiring through the headliner and a pillar.
Domaas is offline  
Old 03-16-2014, 08:28 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bellevue, WA
Posts: 512
Year: 1998
Model: Cherokee
Engine: 4.0L
Default

If you get a radio with separate head, you can mount it very easily without modifying the console.
yarom is offline  
Old 03-17-2014, 08:18 AM
  #6  
Junior Member
 
Lowrange2's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: +34 25' 35.67", -81 21' 12.04"
Posts: 15,016
Year: 1993
Engine: 4.0
Default

I just mounted mine above the mirror between the visors.
Lowrange2 is offline  
Old 03-17-2014, 06:04 PM
  #7  
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Smithville, ON
Posts: 241
Year: 1999
Model: Cherokee
Engine: 4.0 HO
Default

that's why this is the fabrication section

i have the 857D with the removable face, but the OPs "mod" def. gives me some ideas should i get the ohc
Whiplash is offline  
Old 03-17-2014, 10:51 PM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 93
Default

Originally Posted by Domaas View Post
looks clean. I also mounted mine overhead, but with a CB as well. Was able to hide all the wiring through the headliner and a pillar.
The a-pillar is what has given me the biggest headache, the two lower screws are nearly impossible to get at with the dash where it is...I guess I have something to do with the other 30 minutes of my lunch hour tomorrow.

Originally Posted by yarom View Post
If you get a radio with separate head, you can mount it very easily without modifying the console.
Well now, that doesn't sound very fun?!

Originally Posted by Whiplash View Post
that's why this is the fabrication section

i have the 857D with the removable face, but the OPs "mod" def. gives me some ideas should i get the ohc
My main concern was keeping it looking as stock as possible, and since all of my electronics luckily work well, thought I might as well utilize it.
TheMiddleMan is offline  
Old 03-17-2014, 11:34 PM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bellevue, WA
Posts: 512
Year: 1998
Model: Cherokee
Engine: 4.0L
Default

The head of the I208h fits exactly in the looks hatch and you can close it up. I have 3 vhf radios in mine so I need to get creative....
yarom is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.