Removed tranny, replaced tranny, now wont rev past 2k rpms? - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum



OEM XJ Cherokee Technical. All XJ Non-modified/stock questions go here
XJ (84-01)
All OEM related XJ specific tech. Examples, no start, general maintenance or anything that's stock.
Sponsored by:
Sponsored by:

Removed tranny, replaced tranny, now wont rev past 2k rpms?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-22-2015, 11:37 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 43

View Zerocyde's Photo Album My Photos
Year: 1992
Model: Cherokee
Engine: 4.0l I6
Default Removed tranny, replaced tranny, now wont rev past 2k rpms?

I just don't get it.

Blew a freeze plug.
Removed transmission.
Replaced freeze plug.
Replaced transmission.

Idles fine (as fine as it ever did) but when you rev it up it's like a rev limiter is set to 2000 rpms. Just gun it and it pops and flutters and WILL NOT REV past 2k.

Took off the air intake hose and did the same thing. Removed the muffler, no change. Replaced the fuel filter, no change. Unplugged the o2 sensor, no change.

The only thing weird that happened is that I unplugged the far back spark plug wire (to help see behind the head) and forgot to plug it back in after replacing the tranny. It started and ran like crap until I remembered and plugged the wire back in. Ohh, and the starter wires at the starter arced on the frame because I forgot to disconnect the battery. That wouldn't blow the ECU would it?

What the hell?

Last edited by Zerocyde; 08-22-2015 at 11:42 PM.
Zerocyde is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 11:28 AM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 43

View Zerocyde's Photo Album My Photos
Year: 1992
Model: Cherokee
Engine: 4.0l I6
Default

Bump
Zerocyde is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 07:45 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 43

View Zerocyde's Photo Album My Photos
Year: 1992
Model: Cherokee
Engine: 4.0l I6
Default

bump
Zerocyde is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 10:47 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 43

View Zerocyde's Photo Album My Photos
Year: 1992
Model: Cherokee
Engine: 4.0l I6
Default

bump
Zerocyde is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 10:55 AM   #5
CF Veteran
 
CCKen's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Canton, MI
Posts: 8,354

View CCKen's Photo Album My Photos
Year: 1999
Model: Cherokee
Engine: 4.0
Default

Quote:
Originally Posted by Zerocyde View Post
I just don't get it.


The only thing weird that happened is that I unplugged the far back spark plug wire (to help see behind the head) and forgot to plug it back in after replacing the tranny. It started and ran like crap until I remembered and plugged the wire back in. Ohh, and the starter wires at the starter arced on the frame because I forgot to disconnect the battery. That wouldn't blow the ECU would it?

What the hell?

Maybe.


Check all your fuses to make sure none are blown.
CCKen is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 10:56 AM   #6
Seasoned Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: So. Cal.
Posts: 333

View nicksan's Photo Album My Photos
Year: 1 9 9 5
Model: Cherokee
Engine: Inline 6, 4.0
Default

Do you have a OBD2 scanner? I would check to see if your throwing any codes before you start guessing. I dont know about your year but you might be able to use the 3 key click technique and the check engine light.
nicksan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Roaring from the....diff? RunnerInPink OEM XJ Cherokee Technical. All XJ Non-modified/stock questions go here 25 10-10-2017 10:34 AM
Rough Idle in gear while stopped - P0432 w/ FF data Blackcherokee290 OEM XJ Cherokee Technical. All XJ Non-modified/stock questions go here 22 05-15-2016 12:48 PM
Idle issues OGCollard OEM XJ Cherokee Technical. All XJ Non-modified/stock questions go here 21 08-27-2015 08:11 AM
Starts, then instantly shuts off with new ECU, but runs with old ECU. Zerocyde OEM XJ Cherokee Technical. All XJ Non-modified/stock questions go here 3 08-27-2015 02:09 AM
TPS goes from .060 to .200 volts when installed, but up to 4.8 volts uninstalled. Zerocyde OEM XJ Cherokee Technical. All XJ Non-modified/stock questions go here 0 08-26-2015 09:23 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description: