Aftermarket electrical systems Aftermarket electronics only! stereo head units, CD players, MP3 players, speaker systems, amplifiers, hardmounted GPS devices, computers, headlight upgrades, fog lights, off-road lights, general wiring and anti-theft devices.

Aftermarket Headlight/Turn signal problem

Old 01-16-2017, 08:49 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Model: Cherokee
Default Aftermarket Headlight/Turn signal problem

Hi, I recently converted my headlights to some 7" round aftermarket ones, they have a "Halo" ring in them that has a white running light and also flashes orange when the turn signals are activated. I cut the front facing bulb plug off and spliced the halo/turn signal wires into the harness and Ive double checked that the wiring is correct. But now when i turn my headlights on, my turn signals stay on constantly, no flashing. with the headlights off, my other turn signals work, but not the halos. Can anyone think of anything that could cause this or anything I mightve missed? Thanks!


evansz95 is offline  
Old 01-18-2017, 04:26 PM
  #2  
CF Veteran
 
alpine.adrenaline's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: 9000 ft, CO
Posts: 1,082
Year: 1999 XJ
Model: Cherokee
Engine: I6 4.0L
Default

After getting the focus on your camera to work, I'd check for continuity on the lamp's pigtail. It sounds like the lamp might be setup in a way that what you think are independent lights are actually wired together. Can you provide a part number or did the lights manufacturer provide a wiring diagram?
alpine.adrenaline is offline  
Old 01-18-2017, 11:22 PM
  #3  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Model: Cherokee
Default

appreciate the input, I fixed it by wiring the original turn signal bulbs back in and modifying the housing to fit with the new headlight. I then just ran jumper wires from the original turn signals to the Halo ring. I believe you were right in saying that they all ran from the same circuit. I also believe that the halos didn't

draw enough amperage or just didn't work with the flasher. They are working perfectly now.


evansz95 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: