Jeep Cherokee Forum

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > OEM Cherokee Tech
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read GarageVendor DirectoryvBLive
Search

Welcome to Cherokee Forum!
Welcome to Cherokee Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-11-2009, 09:59 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Western NY
Posts: 14

View Truckedup's Photo Album My Photos
Cherokee
Default Defroster problem

Yes a problem,like it doesn't work,99 Cherokee with air.The dial selector seems to work ok on all settings but defrost.When you select defrost,hot air blows out real hard from the side widow vent but nothing from the defroster vents.In fact it is really loud blowing out the side vent.The AC compressor also cycles when the outside temp is very cold. My other 99 Cherokee's AC does not cycle when the outside temp is below about 35 degrees.Just a comparison between my two Jeeps.
Obiviously something is wrong,maybe a vent flap broken? Asking for opinions before I tear into this,thanks
__________________
Two 99 XJ 4.0 5 speeds,one for me one for my wife
Truckedup is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2009, 11:02 AM   #2
Junior Member
 
mcgoaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Wilkes-Barre, Pa
Posts: 83

View mcgoaw's Photo Album My Photos
1999 Cherokee
Default

Funny, today I popped on here because I have the same problem and before I started to look at it I figured I'd cheat and see if anyone experienced this. I am thinking it's related to some vacuum issue? Not too long ago some jackass broke into my ride and just tore out anything he could. There were some wires that just got destroyed from the Xm radio that were tucked up under the dash so thats where I am headed for. Maybe I will be lucky and find my prob in that area? Good luck with yours, later. Mike
mcgoaw is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 08:36 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 35

View Shadetree61's Photo Album My Photos
1997 Cherokee
Default

I have the same problem. Go to NAXJA.org & search, there is a thread for this exact problem with the cause & a temp fix. Not sure of a permanent fix but I'm going to try to figure something out. I'll post if I come up with something.
Shadetree61 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 08:32 PM   #4
Newbie
 
lex1125's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12

View lex1125's Photo Album My Photos
Cherokee
Default 99 xj no windshield de-froster.

I have the same (exact) problem. 99xj fan selector works fine except no windshield defrost. I have vacuum under the hood at the check valve. (on my 95, I would only get windshield defrost - until I found and fixed a vacuum leak).

Any ideas? Did anyone find the problem?
__________________
1999 XJ 116,00 Desert Sand.

RIP: 1995 Jeep Cherokee Scrapped at 176,000
lex1125 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 09:56 AM   #5
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 8

View TeXJ's Photo Album My Photos
1997 Cherokee
Default

i found the one on NAXJA, apparently there is a rod that comes out, and you have to stick it back in. The rod is behind where the radio is. This was on a 98 or 99 xj, cant remember which. And they said to leave the fan speed to "1" or "2" position, as the higher speed spits out the rod....

that is what i got from it. Also there is a video that a guy made, but it doesnt really show anything then it goes really dark.
TeXJ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2010, 08:04 AM   #6
Newbie
 
lex1125's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12

View lex1125's Photo Album My Photos
Cherokee
Default Update - FIxed

The problem turned out to be the actuator(?) in back of the radio just as described in the Naxja thread. Plastic rod 'pops' out when you select the windshield de-frost button. I was able to push it back in, although it keeps popping out at high fan speed (3 or 4). Once I manually pushed the vent in position, though, the air comes out of the top windshiled de-frost position.
I have a hunch I'll have to fix it again though in time.

(thanks for pointing me to that naxja link, saved me a bunch of time!)
__________________
1999 XJ 116,00 Desert Sand.

RIP: 1995 Jeep Cherokee Scrapped at 176,000
lex1125 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2010, 08:04 AM
 
 
 
submit to reddit
Reply
Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > OEM Cherokee Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear Defroster XJersey OEM Cherokee Tech 9 02-19-2010 02:37 PM
Defroster problem toolman0114 OEM Cherokee Tech 9 12-09-2009 05:56 PM
defroster problems chuckd2008 OEM Cherokee Tech 1 12-09-2009 10:54 AM
Rear Window Wiper and Defroster RICZR2 OEM Cherokee Tech 4 06-13-2009 12:26 AM
Rear defroster is half alive? fivendime OEM Cherokee Tech 2 02-05-2009 05:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.2
This site is in no way affiliated with Jeep or Chrysler.

Emails Backup