Jeep Cherokee Forum

Jeep Cherokee Forum (https://www.cherokeeforum.com/)
-   CF Suggestions & Questions (https://www.cherokeeforum.com/f19/)
-   -   Important! Please list your CF site and app bugs here (https://www.cherokeeforum.com/f19/important-please-list-your-cf-site-app-bugs-here-246105/)

Bugout4x4 08-03-2018 08:04 AM

Important! Please list your CF site and app bugs here
 
This is very important... An inventory of issues you are having with the CF script and or mobile app would be very useful at this particular time. So please add any problems you are having here, there is a very good possibility at this particular time that they may be addressed as they should be. So please chime in with your observations ASAP.

I will start with the very inaccurate and almost nonfunctional search feature issue that has plagued us for a long time here.

jessenator 08-03-2018 10:49 AM

I think my initial fervor was a tad hyperbolic... my apologies. Also, do not take the tone in this personally-- I'm not wordsmithing this as if I was presenting to a client, so it's more stream-of-consciousness/off-the-cuff. It's more musing in most cases than accusatory.

Most of my thoughts are centered around the visual layout. Like right now, typing in the quick edit, there's a nice, clean and clear separation between the border of the editing table and the rest of the elements on the screen
https://cimg4.ibsrv.net/gimg/www.che...3408a0f9a5.png

Whereas in the quick reply at the bottom of a thread page there's an intitial black bar, but no spacial separation between the response area and the actual typing space--I almost miss it as I scroll by, which brings me to the next point...
https://cimg0.ibsrv.net/gimg/www.che...a70976a232.png

The continuous content scoll (as you reach the end of a thread, a RELATED thread starts to populate. I was a bit miffed by this in mobile, but it's definitely irritating on desktop view. I use Home and End to get to the top or bottom of a given page, but with the apparent elimination of pagination that seems like something I'll just need to change in my own habits.
https://cimg1.ibsrv.net/gimg/www.che...19b60b35e0.png
This also leads to confusion when this pops up-- to which thread am I replying now? If I'm casually scrolling and accidentally move too far into a new thread, in my head I'm responding to thread X but it'll post to thread Y (possibly?)
https://cimg7.ibsrv.net/gimg/www.che...14b5f8f298.png


Also, when is the header sticky and when isn't it? it seems to scroll with you to a point and then disappear.

I want the User Control Panel to appear in that top header (if you're logged in), but if testing shows it's better to exist in just in the member menu, that's fine. I nav to the User Control Panel more than anything to check posts, etc. Also with the "New Posts" nav link in the header maybe there's an excuse there?

Here's how I'd organize the header/nav (having no access to heatmaps or A/B testing data ;) :
Forums^ | Tools^ | How-Tos | Marketplace^ | New Posts | User Control Panel | Premium Membership* (User Menu) (Alerts)

*I would eliminate this once a user has subbed to being a premium member, or include it as a link in the user menu
Is there benefit in having a generic "Gallery" link where it just shows the most recent uploads?
Maybe include a link in that header/nav area (once logged in) or in the user menu to go directly to the Underground -- quicker access, fewer clicks.

The Highlight Banner (with jeeps and owners names) is now pretty obscured with the new upper header/banner area overlay.

Anyhow, those are the more immediate things I've noticed. Take them with a grain of salt from a salty UX designer ;) thanks for keeping this updated and clear of bots. Most forums we be lucky to have as much.

fb97xj1 08-03-2018 11:38 AM

[url]https://www.cherokeeforum.com/f19/we...46091/[url]

The link shown posts with the first "" normally. The "" at the end is underlined along with the rest of the link, except for the "]", so if the link doesnt work...

"It was fine for the last week or so when it was revamped as the only difference i could see was the coloring and a couple icons for Twitter, etc. I didnt mind it. But today, the blue "Reply" icon that used to show up at the bottom of the last thread was gone. It was easy to spot as it was. Now its only at the top, so one has to scroll back to the top of the page. Didnt seem like it was thought thru very well. Then i noticed the little toolbar at the bottom with "Quick Replay" and "Reply", which i didnt even see right away. Then i noticed there are two "Quick Reply" at the bottom. One comes up with its own message box as usual, at the bottom of the thread, and the 2nd in the little toolbar at the bottom of the page. Do we really need two in the same place? Is the "Jump to Forum" at the bottom really needed? It doesnt seem to make navigation any faster.

Are the forums becoming a compromise between desktop users and mobile? For what its worth, when Autoguide started buying all the forums they could (i pray CF never becomes one of them), they started doing the same thing and the forums were overloaded with doubles, and even triples of the exact same link, all on the same page, and in the same place, making most of them redundant. It doesnt look streamlined at all.

When the page has been scrolled such that the "Jeep Cherokee Forum > CF Announcments & Suggestions > CF Suggestions & Questions" links appear maybe 1-2" from the top of the page, A 2nd set appears just above them in a little box, so you have two identical links for each right over top of the others. Pointless. Heres the strange thing about that. Sometimes this doesnt happen and the 2nd set of identical links doesnt show up.

Another observation was the related threads that shows up at the bottom of the thread as a thread and not a link, which, is confusing. I scrolled to the bottom using the slider at the side of the page to see how eaisly it could be overlooked and didnt even notice the thread that appeared was a different thread. This left me wondering why the thread i was reading that was dated 2018 suddenly read 2014. Needless to say, i was confused. This may have looked good on paper, but the execution is poor. But then again, im no programmer so...

I dont mind change, but sometimes things are better left as they were, or thought thru a bit more.

Another issue that bugs me is when you want to post pictures. They automatically end up in the User CP. I couldnt find a way to stop this. Is there one? Unless im missing something, it appears to be creating an album when i dont even have it set up for it. Also, when posting multiple links to pictures via copy and paste, some images dont show up. They show up as a link with the usual [img] [/img], but no picture. The rest post no problem."

fb97xj1 08-03-2018 11:40 AM

It happened again. I cannot edit that. ^

But i can edit this one. Another bug, it seems. Cant edit the first post you make in a thread, but if you post a second time, you can edit the second one. The first is still a no-go. Just like the thread i started in that link i posted in the previous post. So it is repeatable.

IB Nolan 08-03-2018 11:40 AM

jessenator I saw your notes in the Underground. Please let me know which threads are jumping around on mobile.

We are aware of the issues with the related thread loading when viewing the last post in a thread and will work to make that experience better.

I am not aware of the links jumping you to an incorrect page and will need to look at that. Provide any info you have on which link and where it takes you, etc.

Thank you!

IB Nolan 08-03-2018 11:49 AM

fb97xj1 We are looking into why your post cannot be edited or quoted. I believe you are copying from Word or another source and that program's quotation marks are breaking something.

To restore the site design back to the older format go to User Options here and disabled the option under "Infinite Scroll"
https://www.cherokeeforum.com/profil...do=editoptions

Bugout4x4 08-03-2018 01:26 PM

Thank you for dropping in to address these issues IB Nolan! Apparently there are some serious issues with the mobile app and view also.

Bugout4x4 08-03-2018 01:34 PM

Something else... The HTML text of the post you are quoting a reply to is now gone. This is very unproductive because you now have nothing to reference to as you are trying to formulate a proper reply. If you can't see what they wrote it is hard to make a proper detailed reply. This is new and very detrimental for us old senile folks who have short term memory loss. lol

Even worse... I just tried to quote fb97xj1 in this one and it completely failed to carry or quote his post into this one at all? So the "quote" button did not work at all...

Bugout4x4 08-03-2018 01:44 PM


Originally Posted by jessenator (Post 3506688)
(placeholder so I can reply later with my audit)

Thank you Jessenator for taking the time to catch this very important and probably limited window of opportunity!

Now this one did work as it should.

Bugout4x4 08-03-2018 03:32 PM

This is just a request... Nothing wrong with the function at all. But would it be possible to lengthen the image file upload time out? Some of us are reduced to a slower speed when our high speed allotment is out, and then we are not able to upload anymore because of the upload timeout setting. 50%-75% more would be great and cure this if it is possible?

IB Nolan 08-03-2018 04:40 PM

Try using the Source button to see the actual bbcode for any post you are editing (see below). I am looking at why the quote and edit function is broken on fb97xj1 's post. We are aware of the time out issues with slower connection and are working on a fix.
https://cimg0.ibsrv.net/gimg/www.che...05d69cb974.png

Bugout4x4 08-03-2018 04:54 PM


Originally Posted by IB Nolan (Post 3506783)
Try using the Source button to see the actual bbcode for any post you are editing (see below). I am looking at why the quote and edit function is broken on fb97xj1 's post. We are aware of the time out issues with slower connection and are working on a fix.
https://cimg0.ibsrv.net/gimg/www.che...05d69cb974.png

It appears to be sporadic and occasional. Been testing around and now I can't replicate it. But it will probably pop up again. I will try to note the circumstances if it does. But it should pop up without having to hit a source button. These users here are not developers and keeping it simple and easy to use is very very important.

Thank you very much for considering the upload time out issue. Is that in the progress bar package? Or is there a value setting in the plugin that directly addresses this setting? Very much appreciate you taking the time to look at that. It does function flawlessly with the exception of that upload time issue.

Really, really appreciate your time and efforts to help with these issues. :)

Bugout4x4 08-03-2018 05:01 PM

I just ran out of high speed on my connection. Would it help if I made an upload operation for you to track? I am here to help all I can if you can use it. I am pretty good at clicking and observing... Seriously... please let me know if you need me to perform something to track if it will help. :)

Bugout4x4 08-03-2018 05:57 PM

Just tried to click the quote button on this comment and got locked up...

https://www.cherokeeforum.com/f88/ta...3/#post3506676

Bugout4x4 08-03-2018 06:10 PM

Short but very important... As a big rig shop owner who works on computerized truck systems all day long, and give consultation diagnosis by phone on these all day long to other shops, I can testify that I would not be able to be as good as I am at what I do if I did not request and get input from the driver and actually listen to it.

Just food for thought... Things can happen out on the road that cannot be replicated in the shop...


All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands