FS [MidWest]: Dana 30 Cable Actuator - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum



Dana 30 Cable Actuator

Closed Thread
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-11-2016, 09:13 AM   #1
Seasoned Member
Thread Starter
 
matholland's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 289

View matholland's Photo Album My Photos
Default Dana 30 Cable Actuator

I have this cable kit up for grabs...comes with everything except for the gasket. Works great, just converted over to a 1 piece shaft and no longer need it. $100 shipped

Here is a pic of the actuator...more pics available upon request.




Last edited by matholland; 10-12-2016 at 10:20 AM.
matholland is offline  
Old 10-12-2016, 06:34 AM   #2
HUH? WHAT?
 
XJwonders's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: west chester, pa
Posts: 17,065

View XJwonders's Photo Album My Photos
Default

Please remove your outside links as per forum rules Thank you
XJwonders is offline  
Old 10-12-2016, 10:32 AM   #3
Seasoned Member
Thread Starter
 
matholland's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 289

View matholland's Photo Album My Photos
Default

Fixed.
matholland is offline  
Old 10-12-2016, 12:13 PM   #4
Newbie
 
azxjtrooper's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Flagstaff
Posts: 10

View azxjtrooper's Photo Album My Photos
Default

So what does this do exactly? Replace the CAD on the axle and run to the vacuum switch on the tcase tail housing?
azxjtrooper is offline  
Old 10-12-2016, 12:17 PM   #5
Seasoned Member
Thread Starter
 
matholland's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 289

View matholland's Photo Album My Photos
Default

Quote:
Originally Posted by azxjtrooper View Post
So what does this do exactly? Replace the CAD on the axle and run to the vacuum switch on the tcase tail housing?
It eliminates the junk factory vacuum actuator with a cable that runs into the cab that you pull to engage it.
matholland is offline  
Old 10-12-2016, 12:27 PM   #6
Newbie
 
azxjtrooper's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Flagstaff
Posts: 10

View azxjtrooper's Photo Album My Photos
Default

So with this installed you would pull the lever in the cab and it will connect the 2 axleshafts, then you still use your 4wd shift selector to get into gear correct?
azxjtrooper is offline  
Old 10-12-2016, 12:28 PM   #7
Seasoned Member
Thread Starter
 
matholland's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 289

View matholland's Photo Album My Photos
Default

Quote:
Originally Posted by azxjtrooper View Post
So what does this do exactly? Replace the CAD on the axle and run to the vacuum switch on the tcase tail housing?
Quote:
Originally Posted by azxjtrooper View Post
So with this installed you would pull the lever in the cab and it will connect the 2 axleshafts, then you still use your 4wd shift selector to get into gear correct?
That is correct
matholland is offline  
 
 
Closed Thread

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS[MidAtl]: (VA) Spicer U-Joint Strap Kit (qty.8 straps) speedofsound Engines/Tranny/T-Case 1 10-29-2016 02:48 PM
Jeep XJ License Plate Light does not work. GeneXJ OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 5 10-13-2016 09:14 PM
Rugged ridge front axle disconnect cable diffuculty Gmaster Comanche Tech 8 10-10-2016 01:55 AM
Save $100 on Dick Cepek or Mickey Thompson Tires! Morris4x4Center Vendor Showcase 0 10-05-2016 02:55 PM
Re-working the whole back end Danimal45 Grand Cherokee Tech 4 09-17-2016 08:14 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:22 PM.