HELP,99 Jeep grand cherokee laredo, has rough idle, and dies - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > Grand Cherokee Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

HELP,99 Jeep grand cherokee laredo, has rough idle, and dies

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-22-2012, 11:26 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Location: lancaster,oh
Posts: 4

View jman2199jeep's Photo Album My Photos
1999 Grand Cherokee
Question HELP,99 Jeep grand cherokee laredo, has rough idle, and dies

I have a 99 jeep grand Cherokee laredo 4.0 6 cylinder, I start the engine, the idle jumps up and down, reving up, then down over and over, then I put it into drive and it dies. When I do get it started and start driving, in about 15 seconds, the idle begins the go up and down. Almost seems like its not recognizing what gear its in.
I have already changed the crank shaft sensor, cam shaft sensor, ignition coil pack, and new platinum spark plugs. I'm still getting the check engine reading of p0353 and 1391, one is for the crank/cam shaft position sensor and the other is ignition coil malfunction , I have replaced all of these and they have not solved the problem. Can anyone please help me. This is my only vehicle and need to get it running. Please help!
jman2199jeep is offline   Reply With Quote
Join Cherokee Forum

Join CherokeeForum.com Today - It's Totally Free!

Do you love your Jeep? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Jeep Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your jeep, and have a great time with other Jeep Cherokee fans.. Whether your an old timer or just bought your Jeep you'll find that CherokeeForum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join CherokeeForum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 04-22-2012, 02:45 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 2

View MrCox757's Photo Album My Photos
1995 Grand Cherokee
Default

I was having similar issues with my 95. I found some damaged wires going to the ignition coil. It was causing the signal to fade in and out. I repaired the wires and now she runs like a dream.
MrCox757 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 05:32 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Location: lancaster,oh
Posts: 4

View jman2199jeep's Photo Album My Photos
1999 Grand Cherokee
Question

Where does the wire from the ignition coil pack go from there? To the powertrain control module? Or where to get a replacement wire? I haven't had luck with anything else. Thanks for the help.
jman2199jeep is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2012, 03:32 AM   #4
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 2

View MrCox757's Photo Album My Photos
1995 Grand Cherokee
Default

I started right at the coil and followed them back. The do go to the pcm. I actually just cut the damaged pieces out and soldered them back together. The damaged section was vary close the the coil its self.
MrCox757 is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > Grand Cherokee Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.


This site is in no way affiliated with Jeep or Chrysler.

Emails Backup