Rear wiper arm doesn't work at all - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum


Rear wiper arm doesn't work at all

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-05-2010, 08:12 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
shooter5635's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Carbondale, Illinois
Posts: 853

View shooter5635's Photo Album My Photos
Default Rear wiper arm doesn't work at all

Alright, I tried searching and read through every applicable thread that popped up but nothing helped. My rear wiper arm doesn't work at all. Nothing. I push it in so it's on the delay, nothing. I push and hold to wash, nothing. It was acting kinda weird before this, it would only move about 1/4 way and it would stop. It's a 2000. Any suggestions? I'm hoping its just a fuse.
shooter5635 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 02:57 PM   #2
Member
 
h0ffers's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Puyallup Washington
Posts: 169

View h0ffers's Photo Album My Photos
Default

i have the same problem. except its never moved for me or sprayed. (3 months) checked the fuse and thats not it. sooooo?
h0ffers is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 08:58 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
shooter5635's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Carbondale, Illinois
Posts: 853

View shooter5635's Photo Album My Photos
Default

Quote:
Originally Posted by h0ffers View Post
i have the same problem. except its never moved for me or sprayed. (3 months) checked the fuse and thats not it. sooooo?
Which fuse is it? I pulled my entire hatch apart and pulled the motor but couldnt find a ground and i also couldnt disassemble the motor to check the grease...
shooter5635 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:02 PM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 180

View ehudpower's Photo Album My Photos
Default

those back window wiper motors allwyas have problems it could even be that it dose not work anymore.
ehudpower is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:02 PM   #5
CF Veteran
 
tuxfan212's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Parrish
Posts: 1,487

View tuxfan212's Photo Album My Photos
Default

Unplug the motor and use a multi meter to see if there is power going to the motor at all when someone presses the button. If so replace the motor.
tuxfan212 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:19 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
 
shooter5635's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Carbondale, Illinois
Posts: 853

View shooter5635's Photo Album My Photos
Default

Quote:
Originally Posted by tuxfan212 View Post
Unplug the motor and use a multi meter to see if there is power going to the motor at all when someone presses the button. If so replace the motor.

If there isnt power, which fuse do I check??
shooter5635 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 02:13 AM   #7
Member
 
h0ffers's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Puyallup Washington
Posts: 169

View h0ffers's Photo Album My Photos
Default

Quote:
Originally Posted by shooter5635 View Post
If there isnt power, which fuse do I check??
It's on the far left and in the middle. I wanna say mine was yellow and number 25
h0ffers is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 03:19 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 52

View stumanarama's Photo Album My Photos
Default

My arm works but it won't squirt. I can hear the motor whirring but nothing comes out. Obviously my hose is clogged. Do I replace the whole hose or is there a simple way to dislodge whatever is blocking it. I only want this feature working again so that I squirt the cars behind me. Sorry for threadjacking.
stumanarama is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 03:23 AM   #9
Senior Member
 
CRoading's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 787

View CRoading's Photo Album My Photos
Default

If doesn't work at all and no response then it must be the motor itself...
Start looking for a replacement cause that motor won't work anymore...
CRoading is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Harmonic balancer and overheating Aryl OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 8 11-20-2016 10:17 AM
Power windows and locks problem driving me nuts Rotorhead OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 17 09-30-2016 05:07 PM
99 Classic Starter Kill Switch Hawley12 Modified Cherokee Tech 3 08-26-2015 02:51 PM
1988 cherokee no turn single or parking lights csmith237 OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 2 08-24-2015 01:54 PM
Engine problems cbowl Cherokee Chat 2 08-19-2015 10:14 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.