Front speakers - no sound - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > OEM Cherokee Tech
Log In 
Search


Front speakers - no sound

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-24-2010, 01:22 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kansas City
Posts: 12

View djmikeinkc's Photo Album My Photos
1999 Cherokee
Default Front speakers - no sound

Hi there. I just purchased a 1999 Jeep Cherokee Sport and neither front door speakers work or emit any sound. The dealer I bought the Jeep from said they may be blown, but blown speakers would still emit some sound, however awful. The rear speakers work fine. I removed the drivers side door panel and checked to make sure the speaker was connected to the wiring, which it was. Does anyone have any idea what the problem could be? Don't want to purchase new speakers if that's not the issue. Thanks!
djmikeinkc is offline   Reply With Quote
Join Cherokee Forum

Join CherokeeForum.com Today - It's Totally Free!

Do you love your Jeep? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Jeep Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your jeep, and have a great time with other Jeep Cherokee fans.. Whether your an old timer or just bought your Jeep you'll find that CherokeeForum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join CherokeeForum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 07-24-2010, 01:27 PM   #2
Member
 
kohlers89XJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Dover, PA
Posts: 199

View kohlers89XJ's Photo Album My Photos
1989 Cherokee
Default

just take a speaker from the rear and hook it up to the front if it works you need new speakers if not theres a wiring problem
__________________
Full Throttle to the Funeral Home
[O]lllllll[O]
kohlers89XJ is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 01:30 PM   #3
Seasoned Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Delaware
Posts: 488

View R Cannon's Photo Album My Photos
1995 Cherokee
Default I had same problem.

I ended up seeing both doors had been replaced. the wires were cut in the rubber boot you see when you open the door.

Last edited by R Cannon; 07-24-2010 at 01:31 PM. Reason: mispelling
R Cannon is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 01:37 PM   #4
Registered Users
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,657

View jmm0122's Photo Album My Photos
Default

My 99 had shorts in both of the front speaker. When I replaced them I ran new speaker wire directly to the headunit, and cut the old wires. It works great now.
jmm0122 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 01:57 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kansas City
Posts: 12

View djmikeinkc's Photo Album My Photos
1999 Cherokee
Default

Great thoughts, guys. I will look into all of these ideas. Thank you!
djmikeinkc is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:50 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Ohio
Posts: 42

View OneSickXJ's Photo Album My Photos
1998 Cherokee
Default

Quote:
Originally Posted by R Cannon View Post
I ended up seeing both doors had been replaced. the wires were cut in the rubber boot you see when you open the door.
That is the most likely cause of your speakers not working. Most Jeeps, after the doors being opened and closed so many times the wire inside of the rubber boot pretty much breaks. My dad and I took the rubber boot out and unwrapped the wires. We then replaced the wires and it now works perfectly.
OneSickXJ is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > OEM Cherokee Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:58 PM.


This site is in no way affiliated with Jeep or Chrysler.

Emails Backup