Electric Fan Keeps Running - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > OEM Cherokee Tech
Log In 
Search


Electric Fan Keeps Running

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-26-2010, 02:57 PM   #1
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Northeast Pa
Posts: 131

View NapaJohn's Photo Album My Photos
1993 Cherokee
Default Electric Fan Keeps Running

My electric fan keeps kicking on and off no matter the temp. Does anyone see a problem with it being unpluged when the regular fan thats belt drivin is working fine?? Its pretty cold here and I un hooked the coolant temp swith and it didnt seem to make a diffrence it kept running. So im just gonna leave it unplugged and see what happens. Any suggestions or comments would be great Thanks
NapaJohn is offline   Reply With Quote
Join Cherokee Forum

Join CherokeeForum.com Today - It's Totally Free!

Do you love your Jeep? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Jeep Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your jeep, and have a great time with other Jeep Cherokee fans.. Whether your an old timer or just bought your Jeep you'll find that CherokeeForum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join CherokeeForum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 02-26-2010, 03:35 PM   #2
Member
 
ITSAJEEPXJTHING's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: NASHUA NH
Posts: 136

View ITSAJEEPXJTHING's Photo Album My Photos
1996 Cherokee
Default

Get a new coolent temp switch, and start there.

Do not unplug the fan!

If you are using defrost setting on your hvac controls then the fan will kick on allot.
__________________
My 1996 cherokee build: http://www.cherokeeforum.com/f46/its...r-build-28897/

Custom rear bumper swing out spare tire build:http://www.cherokeeforum.com/f58/my-...re-tire-35585/
ITSAJEEPXJTHING is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2010, 03:42 PM   #3
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Northeast Pa
Posts: 131

View NapaJohn's Photo Album My Photos
1993 Cherokee
Default

You just helped me out alot man My temp control only blows out of defrost its stuck there for some reason that i'm assuming is a vacume problem. I'm glad you told me that because I just pulled the relay because I was tired of it. After all this I dont think I have any problem at all Thanks
NapaJohn is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2010, 03:46 PM   #4
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Northeast Pa
Posts: 131

View NapaJohn's Photo Album My Photos
1993 Cherokee
Default

I need to make myself more clear It just blows out the defroster I should say so i moved it to the vent setting and the fan kicked right off What a Help Thanks Again
NapaJohn is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2010, 03:46 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: WI
Posts: 87

View leethedeuce's Photo Album My Photos
1996 Cherokee
Default

definitely check your vacuum lines, I had a pinched/broken vacuum line did same thing. IT was the one running along the passenger side fender. kinda near battery. A lot of vacuum leaks you can hear if your listening. Otherwise just visually inspect.
Good luck,
Lee
__________________
RIP Brian (96_XJ) Perrine
www.countylineservice.com
www.your1sthelp.com
leethedeuce is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Technical Discussion > OEM Cherokee Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


This site is in no way affiliated with Jeep or Chrysler.

Emails Backup