2000 Cherokee cylinder 6 misfire HELP - Jeep Cherokee Forum
Jeep Cherokee Forum


2000 Cherokee cylinder 6 misfire HELP

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-28-2011, 07:14 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default 2000 Cherokee cylinder 6 misfire HELP

Changed my plufs, the old ones were rusted and way burnt. Runs worse with the new ones in. Help me out if you can guys. Thanks
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 07:15 PM   #2
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

Plugs*
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 09:22 PM   #3
CF Veteran
 
Join Date: Mar 2010
Location: Elizabethtown, pa
Posts: 1,030

View tiwvr1's Photo Album My Photos
Default

what kind u put in
tiwvr1 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 09:53 PM   #4
Musicology Intern
 
Turbo X_J's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: ☼ Blackhole Sun
Posts: 7,249

View Turbo X_J's Photo Album My Photos
Default

Distributor or not? If yes are you sure the firing order is correct?
Turbo X_J is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 10:05 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

No dist. I got coil rail
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 10:28 PM   #6
Musicology Intern
 
Turbo X_J's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: ☼ Blackhole Sun
Posts: 7,249

View Turbo X_J's Photo Album My Photos
Default

Any codes?
Turbo X_J is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 10:49 PM   #7
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

Yea. Cylinder 6 misfire. Changed the plugs and now you can hear the misfire. Like its worse
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 10:56 PM   #8
Musicology Intern
 
Turbo X_J's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: ☼ Blackhole Sun
Posts: 7,249

View Turbo X_J's Photo Album My Photos
Default

If this just started when you changed plugs, try swapping the plug in #6 with say #2 and see what happens.
Turbo X_J is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 11:26 PM   #9
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

I have done that. I did that first. But its still 6. It read misfire in 6 with the old plugs and that's why I changed them. But now its worse than it was.. I can hear the misfire "tick" through my speakers. And it sputtars and putts at idle. But past 1200 rpm its smooth. ??? I dunno. Maybe injector/s. Or new coil rail. But I would think if it were the coil rail, then 5 would be bad too because they are on the same coil. I'm stumped.
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 08:18 AM   #10
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Charleston SC
Posts: 167

View deekay911's Photo Album My Photos
Default

Try swapping the plug caps from number 6 and another cylinder. If you are hearing something through your speaker, then it sounds like an electrical short somewhere - and that would be either plug caps, plug leads, or bad coil pack.
deekay911 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 08:24 AM   #11
Junior Member
 
Mech17's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 47

View Mech17's Photo Album My Photos
Default

Definitely worth checking/changing injector. That was the problem in mine (same cylinder), granted mine is 13 years older, but a bad injector will cause terrible idle and smooth out at higher RPMs.
Mech17 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 08:43 AM   #12
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

Can you switch the caps on the rail? Just pop em out?
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 11:03 AM   #13
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cheese, WI
Posts: 44

View hdsixhundred's Photo Album My Photos
Default

ive got the same exact problem as you, cylinder 6 missfire. I have replaced plugs and even the coilpack and still nadda. Are you having issues at startup? If I try to just crank the truck it will just turn over and over until i quit. As soon as I turn the key off then turn it back over its fires right up. its 50/50 but sometimes it runs perfect others it idles like **** and just chugs until I kill it and start it back up. Im am going to try to swap the injectors this weekend. Will let you guys know.
hdsixhundred is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 03:42 PM   #14
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

Mine fires right up but you can feel the miss. It wobbles and the tach bounces until you give it gas then its smooth. I was heading towards injectors too because if it were the coil I'd have 5 and 6 because they are the same coil.. let me know how it goes. Thanks
JamDeeper is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2011, 07:07 PM   #15
Senior Member
Thread Starter
 
JamDeeper's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ogden, utah
Posts: 515

View JamDeeper's Photo Album My Photos
Default

Anything?
JamDeeper is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough Idle in gear while stopped - P0432 w/ FF data Blackcherokee290 OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 22 05-15-2016 01:48 PM
2000 xj won't start and its not the CPS zumer715 OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 11 09-08-2015 10:43 PM
First Jeep BigDaveyL Introductions 3 09-04-2015 03:14 PM
Cranks but won't fire need fixed now smithj OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 0 08-23-2015 01:14 PM
Play in rear axle MACherokee OEM Cherokee Technical. All factory issues and info go here! 3 08-20-2015 02:57 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.